"Nooit gedroomd om in voetsporen van Letterman te treden"

De Amerikaanse zender CBS heeft een opvolger gevonden voor David Letterman. De presentator van de "Late show" kondigde vorige week aan dat hij in 2015 met pensioen gaat. Stephen Colbert zal zijn plaats overnemen.
A2013

David Letterman was decennialang het gezicht van de late avond in de VS. "Gewoon al te gast zijn in zijn show was een hoogtepunt in mijn carrière", zegt Stephen Colbert, de man die nu is uitverkoren om hem op te volgen.

Colbert komt over van het kabel- en satellietkanaal Comedy Central. Hij presenteert het satirische programma "The Colbert report", dat op hetzelfde moment wordt uitgezonden als de show van Letterman. Colberts programma is een parodie van programma's op 24/7-nieuwszenders.

"Ik had nooit durven te dromen dat ik ooit in de voetsporen van David Letterman zou treden, hoewel iedereen op laatavondtelevsie natuurlijk een voorbeeld neemt aan Dave", reageert Colbert nog.