"Overdosis alcohol en geneesmiddelen waarschijnlijkste hypothese"

Véronique Pirotton, de vrouw van Ecolopoliticus Bernard Wesphael, was op het moment van haar overlijden zwaar onder invloed van alcohol. Het effect van de alcohol zou nog versterkt geweest zijn door het gebruik van benzodiazepine en antidepressiva.

De twee advocaten van Wesphael, Mayence en Bauwens, hebben de tegenexpertise voorgesteld. "Bij het overlijden was de staat van bewustzijn van het slachtoffer en de mogelijkheid om te handelen sterk gewijzigd, waarschijnlijk door de inname van alcohol en geneesmiddelen", luidt het. Mayence bracht in herinnering dat de moord van bij het begin betwist werd, en dat Wesphael altijd onschuldig heeft gepleit.

De experts zeggen ook "definitief de hypothese van een misdadige wurging uitgesloten te hebben". De traumatische letsels zouden dan weer ook veroorzaakt kunnen zijn door een val. "Wij hebben die experts gekozen, en wij betalen ze, maar wij hebben ze opgedragen een taak uit te voeren zonder enige bedoeling", aldus Mayence.

De raadkamer in Brugge verlengde  vorige vrijdag nog de aanhouding van Wesphael, maar de verdediging heeft beroep aangetekend tegen die beslissing. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling spreekt zich op 15 april uit over de verdere aanhouding.