"Overleden" Bill uit "Wie is het?" prikt er lustig op los

In zijn woonplaats Colchester is William A. Heston overleden. Heston, beter bekend onder zijn roepnaam Bill, werd in 1979 wereldberoemd door zijn deelname aan het populaire spel ‘Wie is het?’. Zo begint het artikel op de satirische Nederlandse site "De speld". Al bleek snel dat lang niet iedereen doorhad dat het nieuws van kop tot teen verzonnen is.

Onder meer op de websites van Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Vandaag.be en Zita werd het nieuws van Bills dood voor waar aangenomen. Van de (inmiddels verwijderde) berichten werd door NRC een screenshot genomen. De Nederlandse site vraagt zich tevens af wat er gebeurd kan zijn. "Er is eigenlijk geen touw vast te knopen aan de gedachtegang achter het overnemen van dit bericht", klinkt het. Vooral het feit dat er extra duiding wordt vermeld over het spel "Wie is het?", doet er wenkbrauwen fronsen.

Op dezelfde pagina wordt evenwel aangetoond dat de dood van Bill zeker niet de eerste "Speldenprik" is. Eerdere verzonnen berichten ("200 kilo tonijn gevonden in een lading cocaïne", "Snackhouder maakt "patatje Holocaust"") gingen de "Wie is het?"-man voor.

lees ook