Antwerpen krijgt eigen Internationaal Comedy Festival

Antwerpen krijgt een eigen Internationaal Comedy Festival. Hans Teeuwen & The Painkillers, Stephen Merchant ("The office") en Jack Dee zijn de eerste namen op de affiche. Het festival zal vanaf 26 september plaatsvinden in 4 verschillende theaters.

“Heel wat grote steden in de wereld hebben al jaren een eigen comedyfestival. In Vlaanderen is dit nog niet het geval en daar willen wij graag verandering in brengen. De focus ligt op internationale comedy, maar je kan er ook Vlaamse en Nederlandse comedians live aan het werk zien", zegt comedypromotor Tom Bertels.

"Vlamingen zijn volgens ons klaar om comedy-voorstellingen in het Engels bij te wonen. De taal is niet meer een te grote drempel, bovendien wonen er in de grootsteden steeds meer expats. Tot slot - en zeker niet onbelangrijk- is Engelstalige comedy ons ook niet meer vreemd. (...) En ook niet onbelangrijk, Engelstalige comedians hebben meer en meer zin om buiten hun landsgrenzen op te treden. Zij zijn klaar om Europa te veroveren. Perfect huwelijk, toch?"

Hans Teeuwen (foto) staat op 26 september in de Arenberg, Jack Dee komt op 15 oktober naar de Stadsschouwburg en Stephen Merchant op 20 oktober. De ticketverkoop start op 23 april om 10 uur.