Antwerps secretariaat Vlaams Belang gevandaliseerd

Afgelopen nacht werd het Antwerpse secretariaat van Vlaams Belang gevandaliseerd. Er werden enkele verfbommen tegen de gevel gegooid en met een spuitbus "Antifa leeft" op de muur gespoten, meldt de persdienst van Vlaams Belang.

Op beelden van de beveiligingscamera zijn drie gemaskerde personen te zien. Het Vlaams Belang diende inmiddels klacht in tegen de daders. Deze namiddag zal de partij de beelden online zetten, in de hoop dat iemand een tip kan bezorgen.

Het is niet de eerste vandalenstreek tegen het Vlaams Belang tijdens deze verkiezingscampagne. "Het belooft een harde campagne te worden. Vlaams Belang buigt echter niet voor intimidatie of geweld", zegt Filip Dewinter van Vlaams Belang.

Intussen heeft Dewinter camerabeelden van de daders verspreid. Hij roept via Twitter op om eventuele aanwijzingen door te geven.