Auto rijdt kinderdagverblijf binnen in Florida

In de Amerikaanse staat Florida, nabij Orlando, is een auto in een kinderdagverblijf gereden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Daarbij raakten vijftien mensen gewond, vooral kindjes. Een meisje overleed in het ziekenhuis en enkele andere kinderen zouden er erg aan toe zijn.
AP2014

De auto kwam in het kinderdagverblijf terecht nadat hij een duw had gekregen van een terreinwagen. De bestuurder van die wagen reed nadien weg. De terreinwagen werd enkele uren later teruggevonden. De vermoedelijke bestuurder, een twintiger, wordt opgespoord.

Twaalf kindjes uit het kinderdagverblijf en een volwassene werden naar ziekenhuizen in de buurt gevoerd. Twee andere gewonden werden ter plaatse behandeld. De bestuurder van de auto die in het gebouw terechtkwam, bleef ongedeerd.

In het kinderdagverblijf worden kindjes van zes weken tot 12 jaar oud opgevangen. Op het moment van het ongeval waren er ongeveer vijftig kinderen aanwezig.