Automobilist bedreigt andere bestuurder met alarmpistool

In een geval van verkeersagressie heeft een automobilist vorige nacht op de E40 in Lede een andere autobestuurder met een alarmpistool bedreigd. Dat meldt het parket van Dendermonde. De man vuurde een schot, dat later een losse flodder bleek, af in de lucht.

De feiten gebeurden op de E40 in de richting van Brussel. "De verdachte zou een andere automobilist, die hem naar eigen zeggen uitgedaagd zou hebben, door het geopende passagiersraam met een vuurwapen hebben bedreigd. Hij vuurde minstens 1 schot af in de lucht. Daarna zou verdachte tegen zeer hoge snelheid zijn weggereden", zegt het parket.

Een politiepatrouille kon de man onderscheppen. In zijn wagen werd een alarmpistool aangetroffen en twee patronen, type losse flodder, volgens het parket. De man bekende de feiten. Het gaat om een 37-jarige man uit Sint-Joost-Ten-Node. Hij werd gedagvaard om in snelrecht voor de correctionele rechtbank van Dendermonde te verschijnen. Hij wordt verdacht van verkeersagressie in de vorm van bedreigingen en verboden wapendracht.