Boenwas veroorzaakt brand, fietsbanden maken bewoners wakker

In een garage in het centrum van Ternat is gisterenavond een brand uitgebroken. De brand ontstond door vodden met boenwas die samen in een doos of emmer zaten. De bewoners werden wakker door fietsbanden die ontploften door de brand. Er is enkel rook- en waterschade in de garage.

De hulpdiensten werden rond halftwaalf gisterenavond gecontacteerd voor een brand in de garage van een rijwoning in de Van Cauwelaertstraat in Ternat. De brandweer spreekt van een opmerkelijke brandoorzaak. "Het vuur ontstond door zelfontbranding", zegt luitenant Paul De Sadeleer van de brandweer van Asse. "Het ging om vodden waarmee met boenwas een parket was geboend. Als je die vodden samen in een doos of emmer stopt, zit de kans er in dat die door de verschillende stoffen in de boenwas vanzelf in brand kunnen schieten."

Ook de reden waardoor de bewoners gered konden worden is even opmerkelijk. "Zij sliepen blijkbaar al, maar werden gewekt door de banden die ontploften van enkele fietsen die in de garage stonden. Er raakte niemand gewond", zegt de luitenant.

De schade bleef beperkt tot rook- en waterschade.