Explosie voor bankgebouw in centrum van Athene

In het centrum van de Griekse hoofdstad Athene heeft zich vanmorgen een explosie voorgedaan voor het hoofdgebouw van de Bank van Griekenland. Er is wel schade, maar er zijn geen gewonden gevallen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

De ontploffing werd voorafgegaan door twee anonieme telefoontjes aan een nieuwswebsite en een krant waarin gewaarschuwd werd dat er een bom verstopt lag in een wagen voor de bank. De bom zou 75 kilogram aan explosieven bevatten en 45 minuten later afgaan.

De wagen werd volledig verwoest door de ontploffing, de gevels van de omliggende gebouwen raakten ook beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. De politie vermoedt dat een linkse groep activisten verantwoordelijk is voor de aanslag. In de buurt van de plaats van ontploffing bevinden zich verschillende kleine banken, juristen- en journalistenkantoren, een vertegenwoordiging van het Internationaal Muntfonds (IMF) en de Bank van Griekenland.

Morgen brengt de Duitse bondskanselier Angela Merkel een bezoek aan Griekenland.