Geldhond vindt 2,5 miljoen euro in slaapkamer

In een woning in de Nederlandse gemeente Nieuwegein heeft een zogenoemde geldhond van de politie 2,5 miljoen euro aan cash geld gevonden. Het geld zat verstopt in een verborgen ruimte achter een hoofdeinde van een bed in de slaapkamer.
© Newsteam / SWNS Group
Archieffoto.

Geldhonden zijn speciaal getrainde honden die de geur van geld, een unieke combinatie van speciaal papier en bankbiljetteninkt, herkennen. Ze kunnen ook betaalcheques opsporen, want die zijn van dezelfde materialen gemaakt.

In Nieuwegein wist de geldhond maar liefst 2,5 miljoen euro te vinden. Het ging om biljetten van 100 en 500 euro die over twee tassen waren verdeeld.

De politie viel een woning binnen van de verdachte bij wie eerder al 5 kilo cocaïne in een ander pand werd ontdekt. Behalve het geld stuitte de politie ook op een geladen wapen, dure horloges en een geldtelmachine. De verdachte werd aangehouden.