Lichaam dode man in Lot is geïdentificeerd

Het lichaam dat eergisteren door spelende kinderen werd aangetroffen in het struikgewas nabij de Brusselse Ring, is geïdentificeerd. Het gaat om een 54-jarige man die sinds eind vorige maand vermist was, meldt de politie.

"Naar aanleiding van de autopsie konden we het lichaam linken aan een openstaande verdwijning en werd de man geïdentificeerd", zegt de woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, Gilles Blondeau.

De autopsie bevestigde ook dat de man door een derde om het leven was gebracht, maar het gerecht heeft nog geen spoor naar de daders of naar een motief. “Ook de doodsoorzaak of de datum van het overlijden is nog niet bekend”, gaat Blondeau verder. ‘'Daarvoor wachten we nog op het definitief rapport van de wetsdokter."

Het slachtoffer werd het laatst gezien op 25 maart, toen hij de woning verliet van zijn broer in Ukkel. Hij vertrok naar een afspraak voor zijn werk in Schaarbeek, maar kwam daar nooit aan. Sindsdien ontbrak elk spoor van de man.