Met "de held van Pittsburgh" is alles in orde

20 gewonde scholieren, van wie vier er ernstig aan toe zijn. Dat is de zware balans na een steekpartij in een school in Pittsburgh gisteren. Dat het aantal slachtoffers niet hoger ligt, is in grote mate te danken aan de 16-jarige Nate Scimio. Schoolgenoten van de tiener en enkele Amerikaanse media noemen hem intussen de "held van Pittsburgh".

Scimio raakte zelf ook gewond, maar vrij snel bracht hij via een selfie in het ziekenhuis de geruststellende boodschap dat het allemaal wel meevalt. Goed nieuws ook voor Trinity McCool, de tweedejaarsstudente die dankzij de tiener haar verhaal kan navertellen.

"Nate stond naast mij toen de dader met zijn mes in de hand naar mij kwam. Bewust of in een reflex stak Nate zijn arm uit om het mes tegen te houden. Op die manier heeft hij mijn leven en dat van mijn vriend gered", zegt McCool. "Hij wilde gewoon niet dat er nog meer mensen gewond zouden raken."

En dat was niet de enige daad van moed. De 16-jarige Scimio activeerde even later ook het brandalarm, waardoor ook zijn andere schoolgenoten wisten dat er iets niet pluis was, waarna de school ontruimd kon worden.