Mobistar biedt 4G in roaming aan

Telecomoperator Mobistar biedt 4G in roaming aan en heeft daarvoor een akkoord met Orange. Klanten kunnen vanaf 1 mei surfen op het 4G-netwerk van Orange in Spanje, Frankrijk, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 juni volgen andere landen in de EU zoals Nederland, Duitsland en Italië.
A2013

Voor het gebruik van 4G voor zijn klanten heeft Mobistar tariefplannen die roaming in 4G in Europa bevatten.

De telecomoperator benadrukt dat het data-controlemechanisme dat klanten beschermt tegen hoge facturen van toepassing blijft voor het gebruik van 4G in het buitenland. Roamingkosten zijn de extra toeslagen die providers aanrekenen voor het gebruik van je gsm of smartphone buiten je eigen landsgrenzen.

Vanaf vandaag stelt Mobistar ook zijn 4G-netwerk in België open voor bezoekers uit Spanje en Frankrijk.