Mogelijk nieuw signaal van verdwenen vlucht MH370

Zoekteams die naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines sporen, hebben een nieuw signaal opgepikt dat mogelijk afkomstig is van vlucht MH370. Intussen is het zoekgebied verkleind.
De plaatsen waar signalen werden opgevangen, worden aangeduid.

De zoektocht naar de verdwenen Boeing gaat vandaag onverminderd voort. 14 vliegtuigen en 13 schepen zoeken nu de Indische Oceaan af. Het zoekgebied is intussen verkleind naar zo'n 57.900 vierkante kilometer, de kleinste oppervlakte sinds het begin van de zoektocht die nu al een maand duurt.

Een Australisch marinevliegtuig heeft vandaag een signaal opgepikt dat mogelijk afkomstig van de zwarte dozen van het vliegtuig. Het signaal is gehoord op een plaats waar eerder deze week al signalen werden opgevangen. De tijd dringt om de zwarte dozen te vinden, want de batterijen van zo'n zwarte doos blijven maar 1 maand werken.