Nachtploeg Volvo Gent technisch werkloos

Bij Volvo Cars in Gent kan de nachtploeg niet aan het werk door een staking bij toeleverancier Johnson Controls. De hele afdeling die autozetels maakt, ligt er stil. Bij Volvo is er daardoor niet genoeg voorraad meer om auto's te maken.

"We hebben de nachtploeg laten weten dat ze niet moet opkomen en zullen bekijken of de ploeg morgen in de voormiddag aan het werk kan gaan. De staking heeft aanzienlijke gevolgen voor Volvo Cars want ongeveer 1.200 mensen zijn hierdoor technisch werkloos", zegt woordvoerder Mark De Mey.

Er is momenteel geen zicht op een akkoord bij Johnson Controls in Assenede, waar de ochtend- en middagploeg niet aan het werk gegaan is. Het is nog niet duidelijk of de nachtploeg bij Johnson Controls aan de slag zal gaan.

De ochtendploeg van Volvo Cars zal wel aan de slag gaan, zegt De Mey. "We hopen dat de nachtploeg bij Johnson Controls opnieuw aan het werk gaat, maar als dat niet zo is zal onze ochtendploeg de wagens produceren zonder autozetels. De zetels kunnen dan later geplaatst worden."