Ouders kamperen twee weken voor school in Reet

In Reet kamperen enkele ouders voor een school, en dat maar liefst twee weken voor ze hun kinderen daar kunnen inschrijven. Het gaat om Groenlaar, een lagere school voor buitengewoon onderwijs. Voor volgend schooljaar zijn er maar 15 plaatsen, en omdat scholen geen wachtlijsten meer mogen aanleggen, zit er niks anders op dan kamperen.

Maar ook wachtlijsten zouden niets veranderen, menen de ouders. "Het probleem is niet of er wachtlijsten zijn of niet, er is gewoon te weinig plaats. Er moeten meer plaatsen en scholen komen."

De ouders krijgen alvast hulp van de buurtbewoners. "We hebben een afdak gekregen van een buur en we mogen altijd hulp vragen. Mensen snappen ook niet dat ouders van kleuters met een beperking dit moeten doen in deze tijd."

Pas na de paasvakantie starten de inschrijvingen.