Twee dodelijke ongevallen met tractors

In Herentals is vanavond een 74-jarige vrouw om het leven gekomen toen ze met haar fiets ten val kwam en onder de wielen van een voorbijrijdende tractor terechtkwam. Dat meldt de lokale politie van de zone Neteland. De bestuurder van de tractor is in shock opgenomen in het ziekenhuis.

De vrouw was met haar man aan een fietstochtje bezig op de Montezumalaan, een smalle landelijke weg nabij het Albertkanaal. Uit de andere richting kwam een tractor met aanhangwagen aanrijden en die zou maar weinig ruimte hebben gehad om het koppel te kruisen. De vrouw verloor tijdens het voorbijrijden het evenwicht en kwam ten val, pal onder de wielen van de tractor. Hulp kon niet meer baten.

Het is het tweede dodelijk ongeval vandaag waar een tractor bij betrokken is. In het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek kwam na de middag een 17-jarig meisje om het leven na een aanrijding met een tractor. Het meisje zat als passagier op een bromfiets die op de Leuvensesteenweg werd aangereden door een tractor die rechtsaf sloeg. De bestuurster van de bromfiets, een 18-jarig meisje, raakte zwaargewond. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige gaat het vermoedelijk om een dodehoekongeval.