Twee op de drie politiezones doen mee aan "ik flits mee"-actie

Twee op de drie politiezones nemen deel aan de "ik flits mee"-actie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en de politie. Op de website van de actie kan iedereen tot vanavond mee bepalen op welke locaties er geflitst moet worden. Momenteel zijn er al bijna 49.000 locaties gemeld.

Het is vandaag de laatste dag dat mensen voorstellen tot flitslocaties kunnen doorsturen via de website van de actie. De lokale politie gaat de voorstellen analyseren en bekijken op welke plaatsen het opportuun is om een controle te houden. Op de uitgekozen plekken zal er op een bepaalde dag later deze maand allemaal tezamen geflitst worden.

Momenteel zijn al bijna 49.000 locaties aangemeld op de website. Uit een voorlopige analyse blijkt dat mensen vooral controles voor hun eigen deur willen. De actie lokt ook een aantal grapjassen die bijvoorbeeld snelheidscontroles willen in een dok in Zeebrugge.

Een op de drie politiezones heeft zich niet aangemeld voor de actie en doet dus waarschijnlijk niet mee. De federale politie had eerder al aangegeven dat het alle zones vrijstaat om te kiezen of ze meedoen of niet.