Wie vindt de verstopte lammetjes in Gent?

Om de tachtigste verjaardag van de diefstal van "De rechtvaardige rechters" te herdenken, worden er in Gent 800 gipsen lammetjes neergezet. De actie is een performance van kunstenaar Rik Delrue, die eerder al een invasie van tuinkabouters ensceneerde.

In 2001 organiseerde het Huis van Alijn een veelbesproken actie door honderden gipsen kabouters her en der in Gent neer te zetten. Nu doet het STAM die actie nog eens over, maar dan met lammetjes.

Met de ludieke actie herdenkt het Gentse Stadsmuseum de tachtigste verjaardag van de diefstal van "De rechtvaardige rechters", een van de panelen van het wereldberoemde "Lam Gods" uit de Sint-Baafskathedraal.

De lammetjes komen op strategische plaatsen die op de een of andere manier iets te maken hebben met de diefstal van het paneel. Mensen mogen de lammetjes meenemen -stelen als het ware- of laten staan.