Zelfmoordlijn 1813 kreeg vorig jaar ruim 11.300 oproepen

De vrijwilligers van de Zelfmoordlijn 1813 kregen vorig jaar 11.303 oproepen. Dat staat in het jaarverslag van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ). Sinds de invoering van het nieuwe nummer 1813 in november vorig jaar steeg het aantal oproepen met zo'n 17 procent.

Vorig jaar kreeg de Zelfmoordlijn het nieuwe nummer 1813. De capaciteit van de lijn werd uitgebreid en voortaan kunnen mensen de lijn ook bereiken via e-mail. Sinds de invoering van het nieuwe nummer steeg het aantal oproepen met 17 procent. "Het doet deugd te zien dat we steeds meer mensen bereiken. In 2013 werden bovendien grote stappen gezet om onze werking nog laagdrempeliger te maken. Het blijft onze ambitie om zoveel mogelijk mensen te helpen en ondersteunen", aldus Kirsten Pauwels, directeur van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

De eerste cijfers van 2014 wijzen ook op een stijging van het aantal oproepen. Het CPZ blijft dan ook hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de Zelfmoordlijn 1813.