18-jarige jongen plots gestorven aan hersenvliesontsteking in Malle

Op een kamp van Sporta in het provinciaal vormingscentrum in Malle is een jongen van 18 uit Borgerhout gestorven aan hersenvliesontsteking. De jongen voelde zich dinsdagavond wat ziek en ging vroeger slapen. De volgende ochtend is hij onverwacht overleden.

"Hij voelde zich 's morgens nog niet 100 procent, maar hij beloofde toch te komen naar het ontbijt", vertelt Jo Schreurs, directeur van sportfederatie Sporta. "Na een half uur gingen ze kijken waar hij bleef, en dan hebben ze hem dood aangetroffen. De kampleider en de medische diensten probeerden hem nog te reanimeren, maar helaas kon geen hulp meer baten."

De andere deelnemers waren zwaar aangeslagen. Het kamp is één dag vroeger dan voorzien stopgezet. Gevaar op een besmetting is er volgens de bevoegde gezondheidsdiensten op het eerste gezicht niet.