"Asbestprobleem bij de MIVB valt nogal mee"

Begin deze week vond een technicus van de MIVB bij onderhoudswerken in een oud metrostel plaatjes in een technische kast waar mogelijk asbest in zat. Deze plaatjes zijn nu onderzocht en er bleek effectief asbest in te zitten. Verder onderzoek heeft aangetoond dat die asbestvezels nooit hebben rondgezweefd in de lucht en dat het personeel of de reizigers er nooit aan zijn blootgesteld.

"Experten hebben gisteren de lucht geanalyseerd. Daaruit bleek dat er geen asbestvezels rondzweven. Er was dus geen gevaar voor de reizigers of het personeel van de MIVB. Asbest is pas gevaarlijk als het vrijkomt in de lucht of bewerkt wordt. Dat was hier niet in het geval", zegt Guy Sablon van de MIVB.

Er zouden ook een pak minder metrostellen asbestplaatjes bevatten dan gedacht. Het asbest zal hoe dan ook uit alle metrostellen verwijderd worden.