"Hun smaak is verschrikkelijk, op elke mogelijke manier"

Begin deze week heeft de Italiaanse politie twee maffiosi gearresteerd in de buitenwijken van Napels. Het is nog niet duidelijk welke aanklacht het duo boven het hoofd hangt, maar mogelijk is "slechte smaak" er eentje van. Beelden van hun stulpje, vrijgegeven door de Napolitaanse politie, worden op hoongelach onthaald.

"Is dat het decor van de vierde "Godfather"-film?", en "Ze hebben een verschrikkelijke smaak, op elke mogelijke manier", zijn maar enkele reacties die volgen op de vrijgegeven beelden.

We zien dat de woonst aardig wat pleisterwerk bevat, net als een zitbank van Lodewijk XVI. Op de wanden van de jacuzzi zijn de initialen van de eigenaar gegraveerd en zowat elk meubelstuk in het huis heeft een likje goud gekregen.

Op de Facebookpagina van de lokale politie van Napels doken de beelden voor het eerst op. De agenten schrijven erbij dat het "luxueuze" appartement gelegen is tussen eerder armzalige gebouwen. "De maffialeden hebben dat gebied met geweld overgenomen", zegt Christiano Tatarelli van de politie.

"In het jargon heet dat een "militaire bezetting". Een clan neemt een plein over en vervolgens nemen ze ook alle huizen over van de vijand. Ze gooien hen als het ware uit hun eigen huis", weet de man die de twee kopstukken bij de kraag kon vatten. "En in sommige gevallen, zoals hier, wordt er wat gedaan aan de binnenhuisarchitectuur."

Een rondleiding

lees ook