"Life sentences" wint Objectif d'Or op documentairefestival Millenium

De Objectif d'Or, de belangrijkste onderscheiding op het internationale documentairefestival Millenium in Brussel, is uitgereikt aan de Israëlische film "Life sentences". Dat hebben de organisatoren meegedeeld.

De film van Nurit Kedar en Yaron Shani vertelt het verhaal van een koppel dat bestaat uit een Arabische man en een joodse vrouw. Ze leven op vreedzame wijze samen met hun twee kinderen, tot aan het licht komt dat de vader in de jaren zestig tientallen terreuraanslagen heeft gepleegd. De documentaire werd overigens ook bekroond met de publieksprijs.

De jury reikte voorts nog een Objectif d'Argent uit aan de Amerikaans-Cambodjaanse documentaire "A river changes course" van Kalyanee Mam en een Objectif de Bronze aan "Death metal angola" van Jeremy Xido.

Daarnaast won de Italiaanse documentaire "Il pane a vita" van Stefano Collizzolli de competitie Travailleurs du Monde. De jury voor die prijs was volledig samengesteld uit leden van de christelijke vakbond.

De Deense documentaire "Mercy mercy" van Katrine Riis Kjaer behaalde ten slotte de Prix de La Trois van de zender RTBF.