Antwerpse haven boekt recordomzet

Voor de haven van Antwerpen was 2013 een recordjaar. In totaal werd er bijna 191 miljoen ton vracht omgezet. De haven groeide ongeveer 3,6% en doet het op die manier beter dan zijn concurrent in Rotterdam.

Algemeen directeur Eddy Bruyninckx wijst op enkele nieuwe troeven van zijn haven. "In oktober hadden we nog het grootste containerschip in onze haven. Er was ooit twijfel of de Antwerpse haven wel met deze trend mee kon. In diezelfde week werd bekend dat het grootste samenwerkingsverband ooit tussen containerrederijen een belangrijke plaats voorzag voor Antwerpen. Die beslissing was voor ons ook een topgebeurtenis."

Ook de toekomstverwachtingen zijn positief. "Er is een geslaagde omslag geweest van een deel van de haveninfrastructuur naar vloeibaar massagoed, en dat is een succes gebleken." De kritiek op het Deurganckdok noemt Bruyninckx nog "de meest onrechtvaardige kritiek die er ooit geweest is".