Bijna helft van Twitteraccounts verstuurde nog nooit een tweet

44 procent van alle Twittergebruikers heeft nog nooit zelf een tekstberichtje van 140 tekens de wereld ingestuurd. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Twopcharts. Aangezien de sociaalnetwerksite bijna 1 miljard accounts telt, hebben dus meer dan 400 miljoen accounts nog geen tweet op hun naam staan.
A2013

Twitter zelf wil het cijfer niet bevestigen. Het bedrijf laat enkel weten hoeveel actieve gebruikers er maandelijks zijn. Gemiddeld zijn dat er 241 miljoen. "Actieve gebruikers" worden gedefinieerd als mensen die inloggen, maar niet noodzakelijk een tweet versturen.

Twitter maakte begin november vorig jaar zijn intrede op de beurs tegen een introductieprijs van 26 dollar per aandeel. Vandaag is het aandeel 40 dollar waard.