Boekentrilogie "Divergent" krijgt reeks van vier films

De boekentrilogie "Divergent", die draait rond de zestienjarige Beatrice Prior, zal in vier aparte delen verfilmd worden. Dat heeft filmstudio Lionsgate bekendgemaakt. Het laatste boek van de reeks, "Allegiant", wordt in twee geknipt.
Acteurs Theo James en Shailene Woodley die een rol spelen in "Divergent"

Het eerste deel van de reeks, "Divergent", is sinds kort bij ons in de bioscoop te zien. De tweede film, "Insurgent", zou volgend jaar al moeten volgen. De twee delen van "Allegiant" zijn voorzien voor respectievelijk 2016 en 2017.

Shailene Woodley, die in de films de rol van Beatrice Prior neerzet, heeft al getekend voor de drie komende films. Prior wordt in het verhaal in het futuristische Chicago ingedeeld op haar menselijke trekjes en houdt ervan zich daartegen te verzetten.

Het is niet de eerste keer dat een boek uit een reeks opgedeeld wordt in twee delen bij de verfilming ervan. Zo werd hel laatste boek van Harry Potter, "Harry Potter en de relieken van de dood", ook opgeknipt in twee films.