Bondskanselier Merkel op bezoek in Griekenland

De Duitse bondskanselier Merkel heeft een blitzbezoek gebracht aan de Griekse hoofdstad Athene. Ze bracht er de boodschap dat er licht is aan het einde van de tunnel en dat Griekenland langzaam uit de crisis geraakt.

Merkel had een ontmoeting met jonge ondernemers. Daarna had ze een gesprek met de Griekse premier Antonis Samaras. Op een gezamenlijke persconferentie achteraf zei Merkel dat Griekenland zijn beloften heeft gehouden en dat ze hoopt dat dat beleid verdergezet zal worden.

De afgelopen weken is de rente die Griekenland moet betalen op zijn staatsleningen, fors gedaald. Voor veel analisten is dat een teken van beterschap.

Het was het tweede bezoek van Merkel aan Griekenland sinds het uitbreken van de financiële crisis. Haar eerste bezoek in 2012 lokte massaal protest uit, en ook nu waren er weer een duizendtal betogers. Zij zien in Merkel de verpersoonlijking van de harde bezuinigingspolitiek van de laatste jaren in Griekenland.