Busongeval eist 9 doden in Californië

In de Amerikaanse staat Californië zijn zeker 9 doden gevallen bij een verkeersongeval. Een vrachtwagenchauffeur verloor de macht over het stuur en reed in op een bus. In de bus zaten leerlingen van een middelbare school.

Het ongeluk gebeurde op een snelweg in het noorden van Californië, op zo'n 150 km van de stad Sacramento. De scholieren waren op weg om een universiteitscampus te bezoeken, toen een truck van een koerierbedrijf op hen inreed.

Er  vielen zeker 9 doden en 32 anderen raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van de vrachtwagenchauffeur is voorlopig niets bekend. "Onze gedachten en gebeden gaan naar alle betrokkenen van het tragische ongeval", zegt een woordvoerder van het betrokken koerierbedrijf. "We werken samen met de autoriteiten om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken."