Directie Lunch Garden trekt plan in om bestaande cao's op te zeggen

Vakbonden en directie van restaurantketen Lunch Garden gaan volgende week woensdag weer aan tafel zitten. Dat heeft de directie laten weten in een korte persmededeling. "Met het oog op die heropstart heeft de directie beslist haar intentie om alle bestaande cao's op te zeggen, in te trekken", klinkt het. Voor het paasweekend is een stakingsaanzegging ingediend. "We wachten het overleg van woensdag af om een beslissing te nemen over een opschorting van de acties", zegt Rudi Schwartz, secretaris van ACV Voeding en Diensten.
BELGA/KRAKOWSKI

"We vroegen van de directie dat ze hun voornemen om de bestaande cao's op te zeggen, zou intrekken, maar ook dat ze een aangepast voorstel op tafel legt." De directie laat weten dat het woensdag dat plan zal voorstellen, maar voegt daaraan toe dat "de finaliteit van het plan, namelijk de competitiviteit van de restaurantketen, gewaarborgd moet blijven".

Eerder was duidelijk geworden dat Lunch Garden de loon- en arbeidsvoorwaarden binnen het bedrijf op marktniveau van de horecasector wil brengen. Vakbonden en personeel hebben daarop furieus gereageerd. De vakbonden overwogen toen om acties van langere duur te organiseren, omdat de actiebereidheid zo groot was.