Frituurovervallers opgepakt

De politie heeft 2 mannen opgepakt die ervan verdacht worden 2 frituren in Ternat te hebben overvallen. De verdachten verschijnen vandaag nog voor de onderzoeksrechter.

Toen de politie gisterenavond aan het tankstation van de E40 in Groot-Bijgaarden een verdacht voertuig wilde controleren, reed het voertuig plots weg richting E19. Na een achtervolging sprong de passagier aan de Ninoofsesteenweg uit het voertuig. Hij werd even later opgepakt.

Het gaat om een 18-jarige uit Merchtem. Hij heeft intussen de feiten bekend en de naam van zijn 23-jarige mededader gegeven. De politie heeft die jongeman thuis opgehaald, maar hij ontkent de feiten volledig.

De overvallers sloegen gisterenavond eerst toe langs de Assesteenweg in Wambeek. Daarna reden ze zo'n 4 kilometer verder waar ze een frituur overvielen langs de Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek. Terwijl de ene dader buiten zat te wachten in een vluchtvoertuig, bedreigde de andere telkens de uitbater met een wapen en ging aan de haal met de inhoud van de kassa.

"Het was gisterenavond rond 21.40 uur dat de overvaller mijn frituur binnenstapte", zegt Daan Vernaille van frituur Den Bos. "Hij riep verschillende keren in het Frans "Geef mij de kassa. Alles moet leeg!". Het ging bijzonder snel. De man liep met de buit, mijn daginkomsten en het wisselgeld, naar buiten en sprong in een vluchtauto."