Google breidt testprogramma Google Glass tijdelijk uit in VS

Op 15 april kunnen geïnteresseerden in de Verenigde Staten zich aansluiten bij het "Explorer"-programma voor de interactieve bril van technologiebedrijf Google. De plaatsen zijn evenwel beperkt, zo maakte het technologiebedrijf bekend.
AP2014

Iedere Amerikaan die bereid is om daarvoor 1.500 dollar neer te leggen, kan zich bij de rangen van "explorers" voegen die de Google Glass uittesten. Het is voor het eerst dat Google een algemene toegang tot het technologische hoogstandje aanbiedt.

"Onze ontdekkingsreizigers zijn huismoeders, bakkers, artiesten, chirurgen, rockers, en iedere nieuwe 'explorer' bracht een nieuw perspectief dat de brillen verbetert", aldus Google in een bericht op het sociale netwerk Google+. "Maar alle dagen krijgen we vragen van zij die nog niet in het programma konden stappen, en we willen ook jullie raad."

Op 15 april stelt het bedrijf daarom "enkele plaatsen open in het Glass Explorer Program", aldus het bericht op Google+. De bril zelf kan aangeschaft worden voor 1.500 dollar.