Hillary Clinton krijgt schoen naar het hoofd in Las Vegas

De Amerikaanse politica Hillary Clinton heeft vrijdag haar duikkunsten moeten bovenhalen, toen ze tijdens een speech in Las Vegas (in de westelijke staat Nevada) een schoen naar het hoofd gegooid kreeg. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN op zijn website.

De 66-jarige Clinton werd niet geraakt door het projectiel en reageerde met een grapje. "Godzijdank is die vrouw niet zo goed in softball als ik", zei ze. "Ik dacht niet dat afvalbeheer zo'n controversieel onderwerp was", voegde ze nog toe. De vrouw die de schoen gooide, werd gearresteerd. Het was niet duidelijk waartegen ze protesteerde.

Het incident doet denken aan 2008, toen president George W. Bush tijdens een redevoering in Irak ook een schoen naar het hoofd gegooid kreeg. Dat geldt daar als een zware belediging.
Hillary Clinton denkt na over een gooi naar het presidentschap in 2016.