Nederlandse oma (78) amuseert zich kostelijk op achtbaan

Van Nieuw-Zeeland tot in Frankrijk reikt sinds kort de bekendheid van de 78-jarige Ria van den Brand uit Nederland. De oma nam deel aan een campagne van een telefoonprovider, waarin mensen dingen voor het eerst doen in hun leven. Voor Ria hield dat onder meer een vliegtuigreis in en een trip op een achtbaan. "Dat was zo leuk, dat ik het drie keer gedaan heb."

In "De wereld draait door" toont de hippe oma zich erg verbaasd over het succes van het filmpje, dat na twee dagen al bijna een half miljoen keer werd bekeken. Als ze de beelden in de studio terugziet, barst ze opnieuw uit in een erg aanstekelijke lachbui. Gevraagd of ze openstaat voor aanbiedingen om wekelijks een programma te maken waarin ze dingen ontdekt, antwoordt ze vol overtuiging "ja!".

Van angst was er naar eigen zeggen op geen enkel moment sprake. "Helemaal niet. Dat ritje in de achtbaan beviel me erg goed." Zelfs drie keer over de kop gaan, kon haar lach niet tegenhouden. "Eigenlijk ben ik negen keer over de kop gegaan, want ik ben drie keer geweest", lacht ze.

Zes jaar geleden werd Ria weduwe. "Dan kun je twee dingen doen: ofwel bij de pakken neerzitten, ofwel de draad van het leven weer oppikken. En ik heb dat laatste gedaan. Nu geniet ik zoveel te meer."

Opmerkelijk: hoewel ze de hoofdrol speelt in een reclamespot voor een telefoonprovider, beschikt ze zelf niet over smartphones of tablets. "Ik heb er helemaal geen gekregen", zegt Nederlands beroemdste grootmoeder.

lees ook