Personeel Aviapartner Oostende zet passagiers in de bloemetjes

Het personeel van afhandelaar Aviapartner op de luchthaven van Oostende heeft vrijdag bloemen uitgedeeld aan de passagiers. Ze willen daarmee een positief signaal geven aan Aviapartner, dat aanstuurt op een vertrek van luchtvaartmaatschappij ANA van de luchthaven. Inmiddels kreeg het personeel een positief signaal van exploitant Egis, dat straks de knuppel overneemt.

De werknemers zijn misnoegd over de plannen van Aviapartner, maar blijven positief en gaven daarom bloemen aan de passagiers om hen te bedanken voor hun keuze voor de luchthaven van Oostende. Vandaag zaten de vakbonden ook samen met Egis, dat vanaf 1 juli de luchthaven zal runnen. Egis maakte duidelijk dat het mooie plannen heeft met het vliegveld. Ze willen meer cargo en passagiers naar Oostende lokken, en werk maken van infrastructuur, luchthavens en winkels bij de luchthaven.

"Anderzijds kreeg het personeel ook uitleg van de VDAB over hun traject na een eventueel ontslag", zegt Bjorn Vanden Eynde van ACV Transcom. "Dat was nogal misplaatst, want de onderhandelingen moeten nog opgestart worden." Die gesprekken zouden de komende dagen opgestart moeten worden.

Eerder deze week lieten de bonden weten niet in te stemmen met de plannen van Aviapartner, dat vooral veel flexibiliteit eist van het personeel. "Maar we blijven ook kijken naar de Vlaamse overheid. Het is tijd dat minister Crevits uit haar pijp komt", zegt Vanden Eynde.