Plopsaland De Panne tot beste Belgische pretpark bekroond

Plopsaland De Panne en de Efteling winnen dit jaar de Diamond ThemePark Award voor het beste pretpark, ook wel de "Oscars" van de attractieparken en dierentuinen genoemd. Pairi Daiza en Planckendael winnen samen de award voor de beste dierentuin. Veertigduizend mensen brachten hun stem uit voor de vierde editie van de awards.

"De award voor het beste pretpark is een bekroning voor het hele Plopsa-team", aldus algemeen directeur Steve Van den Kerkhof. "We blijven hard werken om deze eerste plaats te behouden."

Plopsaland De Panne wint ook de prijs voor het meest kindvriendelijke park, het park met de beste evenementen, de beste achtbaan (Anubis The Ride) en de beste nieuwigheid (Wickieland). Daarnaast wint de online marketingafdeling van Plopsa de E-Award, heeft Plopsa de beste fansite, en wint de achtbaan Expedition GeForce in het Duitse Holiday Park in de categorie beste attractie van Europa.

Ook de Efteling gaat met acht prijzen lopen, waaronder die voor het het mooiste park, het meest kindvriendelijke park en het park met de beste evenementen.

Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette gaat met vier awards naar huis: het mooiste park van België, de beste dierentuin van België (samen met Planckendael), de mooiste habitat voor dieren (voor Terre des Origines) en de spotlight award voor de stichter van het park Eric Domb. De award voor de mooiste geboorte gaat dan weer naar de Antwerpse Zoo en zijn baby-aardvarken.

Dominique Fallon, die sinds 1975 aan de slag is bij Walibi Belgium, krijgt de Lifetime Achievement Award. Walibi wint bovendien awards voor zijn "Zombie Celebration" en de beste "concept ride"; Bobbejaanland wint met de attracties Indiana River en Sledgehammer. De vakjuryprijs ten slotte, gaat dit jaar naar Bellewaerde en zijn familiecoaster Huracan.