Recordaantal pinguïnbaby's geboren in Sea Life

In Sea Life Blankenberge zijn het afgelopen seizoen zeven jonge Humboldtpinguïns uit hun eitje gebroken. Dat communiceert het attractiepark vrijdagmiddag, nadat het laatste ei werd uitgebroed. Het gaat om een recordaantal voor het dierenpark. Sea Life neemt deel aan een kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

"We zijn ontzettend blij met de geboorte van maar liefst zeven Humboldtpinguïns dit jaar", vertelt Manu Potin, hoofd dierenverzorging. "Dit is een prachtig resultaat van ons kweekprogramma en toont hoezeer Sea Life zich inzet voor de instandhouding en bescherming van de natuur, zowel in Blankenberge als wereldwijd."

Het record is niet te linken aan het warme weer van de afgelopen weken. "Dat heeft niet meteen een invloed. Het zijn vooral de ouders die goed werk hebben geleverd", lacht Potin. "Het is wel zo dat ze een maand vroeger geboren zijn in vergelijking met vorig jaar."

Ondertussen maken de eerste pinguïns het goed en zijn ze bijna klaar om naar buiten te gaan en zich te tonen aan het grote publiek. Wie niet zo lang kan wachten, kan de kuikentjes volgen op de webcam van Sea Life.

Tegen het einde van het jaar, als de pinguïnbaby's volledig zelfstandig zijn, zullen ze naar een buitenlandse dierentuin verhuizen. "Dat is inherent aan een kweekprogramma. Over een aantal maanden zullen we afscheid moeten nemen van deze zeven diertjes", besluit Potin.