Sony vraagt laptop Vaio Fit 11A niet meer te gebruiken

De Japanse elektronicagigant Sony roept eigenaars van een laptop van het type Vaio Fit 11A op dat toestel niet meer te gebruiken. De batterij kan oververhit geraken en de behuizing doen smelten. Wereldwijd zijn er al 26.000 exemplaren verkocht. Hoeveel het er in België zijn, is niet bekend.

De Fit 11A is nog maar sinds februari te koop. In Europa begint het productnummer van de bewuste laptops met SVF11N, zegt een Belgische woordvoerster van Sony. Het bedrijf roept eigenaars op de computer onmiddellijk uit te schakelen, de verbinding met de adapter te verbreken en hem niet langer te gebruiken.

Wereldwijd werden volgens Sony 25.905 exemplaren van de Vaio Fit 11A, die ook als tablet kan dienen, verkocht. In Europa zijn het er 7.158. Ook in ons land ging het toestel over de toonbank, maar hoe vaak juist weten ze bij Sony België nog niet. Met Vaio-laptops die niet van het type Fit 11A zijn, is er overigens geen probleem.

De niet-verwijderbare batterij in de Vaio Fit 11A werd volgens de woordvoerster ontwikkeld door een externe leverancier. "De batterij kan oververhit geraken en in een paar gevallen kan dat de behuizing doen smelten. Er zijn 2 gevallen gemeld waarbij dat is gebeurd, in Japan en Hongkong", zegt ze.

Details over hoe het verder moet met de computers, belooft Sony zo snel mogelijk te geven. Meestal kunnen klanten hun toestel bij dergelijke problemen terugbrengen naar de verdeler voor een gratis herstelling. Sony België informeert zijn klanten verder via de website Sony.be onder het luik "ondersteuning". De klantendienst is bereikbaar via het telefoonnummer 070/222 130.