Vermiste vlucht leidt tot uitstel overkomst panda's

De twee panda's die China aan Maleisië wil schenken, zullen pas later aankomen. Maleisië heeft dit beslist uit respect voor de nabestaanden van de passagiers van de vermiste Boeing. Dat meldt de Maleisische minister van Milieu Palanivel.

"We tonen respect voor de nabestaanden nu de zoekactie een cruciale fase heeft bereikt", aldus de Maleisische minister van Milieu Palanivel."Tijdens deze moeilijke tijd lijkt het ons ongepast om de panda's nu al in Maleisië te verwelkomen."

China wil zijn veertigjarige diplomatieke band met Maleisië vieren door twee panda's voor tien jaar aan het land te geven. De panda's Feng Yi en Fu Wa zouden normaal volgende woensdag aankomen. De nieuwe aankomstdatum is nog niet bekend, maar ze worden zeker voor 31 mei verwacht. Maleisië heeft zowat 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een pandaverblijf. Feng Yi en Fu Wa zullen de komende tien jaar doorbrengen in een complex met airconditioning en twee bamboevelden.

Ook België kreeg in februari twee panda's van China, dit om de vriendschap tussen de twee landen te benadrukken. Ze verblijven in het Henegouwse dierenpark Pairi Daiza.