Veurne zet straten af voor jonge renners

In Veurne mogen jonge renners vanaf woensdag na de paasvakantie elke week anderhalf uur lang trainen op de openbare weg. Daarvoor zullen enkele wegen buiten het centrum tijdelijk afgesloten worden voor het verkeer. De Wielerclub Oostende Noordzee had dat gevraagd en de stad heeft nu het verkeersreglement aangepast.

"Wij staan daar voor open. We kunnen niet zomaar trainingen op de openbare weg toelaten zonder bijkomende veiligheidsmaatregelen te treffen", zegt burgemeester Peter Roose. "Het overleg heeft uiteindelijk geleid tot een tijdelijk verkeersreglement. Het gaat om anderhalf uur, één keer in de week. Zo kunnen de jonge renners op een veilige manier trainen." In september worden de maatregelen geëvalueerd en dan misschien wel uitgebreid naar andere straten.