Vlaamse en Nederlandse radiozenders speelden tegelijkertijd The Scene

Heel wat Nederlandse en Vlaamse radiozenders speelden vandaag om 17.15 uur het nummer "Iedereen is van de wereld" van The Scene. Dat deden ze nadat een grote fan van de groep daartoe had opgeroepen. Ze wou zo een eerbetoon brengen aan zanger Thé Lau, die niet lang meer te leven heeft. Bij ons deden onder andere Radio 1, Radio 2, MNM en Q-Music mee.

Het was Ingrid van den Hof, al jaren grote fan van de band, die eind vorige week op Twitter de vraag lanceerde aan alle Nederlandse radiozenders om op hetzelfde moment het nummer te draaien. "Met een dergelijk gebaar kunnen we laten merken dat heel veel mensen aan hem denken", zei ze in het radioprogramma "Knooppunt Kranenbarg" op Radio 2 Nederland.

De oproep werd alvast gehoord door Bert Kranenbarg, de presentator van het programma. Hij riep op zijn beurt al zijn collega's op om het nummer vandaag om 17.15 uur te draaien. "Het is een bijzonder initiatief en een saluut voor deze rasmuzikant", zei hij. Heel wat nationale en regionale zenders deden mee. Ook bij ons was het nummer om dat uur te horen op Radio 1, Radio 2, MNM en Q-Music.

Vorige week raakte bekend dat The Scene gaat stoppen door de gezondheidstoestand van Thé Lau. Hij heeft keelkanker met uitzaaiingen aan de linkerlong en is uitbehandeld. De groep speelt wel nog drie afscheidsconcerten.