Volgende week donderdag grote flitsmarathon

Volgende week donderdag organiseert de politie een grote flitsmarathon in Vlaanderen. Via de website ikflitsmee.be konden Vlamingen locaties suggereren. Dat leverde bijna 52.000 voorstellen op. De politie onderzoekt de getipte locaties, voor ze beslist waar er volgende week effectief controles plaatsvinden.

Uit de 52.000 voorgestelde locaties kwamen er heel wat gekende pijnpunten naar voren. Toch onderzoekt de politie alle suggesties grondig voor er beslist wordt waar de controles worden georganiseerd. "We gaan eerst kijken of er op de opgegeven locatie wel een probleem is", zegt Manuel Mugica-Gonzalez, woordvoerder van de lokale politie Gent. "Er zijn echt wel locaties bij waar we ons vragen bij kunnen stellen, zoals een straat in het Citadelpark, of een doodlopende straat in een voetgangerszone."

"We kunnen sowieso om technische redenen niet op alle plaatsen gaan staan. Maar ook niet om verkeerskundige redenen: we kunnen ons controlevoertuig toch niet in overtreding parkeren om andere mensen dan te gaan beboeten", zegt Yves Asselman, korpschef politiezone Rhode en Schelde.

Waakzaam zijn op donderdag

Over de exacte dag waarop de grote flitscontrole plaatsvindt, communiceert de politie niet eenduidig. "Er zijn elke dag flitscontroles. De juiste dag is van ondergeschikt belang, want de mensen moeten altijd waakzaam blijven", klinkt het bij Manuel Mugica-Gonzalez, van de politie Gent. "Het is donderdag, ik denk dat iedereen dat ook al weet, maar let maar gewoon elke dag op", aldus Yves Asselman, van politiezone Rhode en Schelde.

De locaties waar volgende week uiteindelijk niet geflitst wordt, komen mogelijk later nog aan bod. Hoeveel er in een bepaalde politiezone geflitst wordt, hangt af van de grootte van het korps. Grotere zones kunnen meer manschappen inzetten tijdens deze groots opgezette actie.