Vrachtwagen kantelt op E34 in Oelegem

Op de E34 Eindhoven-Antwerpen is ter hoogte van Oelegem richting Antwerpen een vrachtwagen gekanteld naast de rijbaan. De pechstrook is er versperd. De chauffeur werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Op precies dezelfde plek gebeurden reeds 5 zware ongevallen met vrachtwagens.

Op de E34 in Oelegem zijn langdurige wegenwerken aan de gang voor de verhoging van een brug over het Albertkanaal. Het verkeer richting Antwerpen moet er over de middenberm naar twee versmalde rijstroken. Een vrachtwagenbestuurder lette niet goed op en reed gewoon rechtdoor. Zijn vrachtwagen werd omhooggetild op de betonnen vangrail en kantelde op de pechstrook. 

De bestuurder van de vrachtwagen raakte daarbij lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De brandstoftank van zijn vrachtwagen was gescheurd. De brandweer van Lier kwam ter plaatse om het wegdek schoon te maken en de brandstof over te pompen. De vrachtwagen had geen lading aan boord.

Omdat de vrachtwagen naast de 2 versmalde rijstroken ligt, blijft de extra verkeershinder beperkt. Een takelfirma is nu ter plaatse om de vrachtwagen recht te zetten.

Op precies dezelfde plek gebeurden reeds 5 zware ongevallen met vrachtwagens in de wegenwerken. Toen lagen de vrachtwagens wel op de versmalde rijstroken met veel verkeershinder tot gevolg.