"Dit is onze bijdrage aan de mensheid"

Het is vandaag internationale ruimtevaartdag. 57 ruimtevaarders uit 20 landen hebben voor die gelegenheid hun wensen uitgedrukt voor de volgende generaties. Onder wie ook de Belgische kosmonaut Frank De Winne.

Het is vandaag dag op dag 53 jaar geleden dat de Russische kosmonaut Joeri Gagarin de eerste mens in de ruimte werd. Om die historische gebeurtenis te vieren, heeft het ruimteagentschap van de VN (United Nations Office for Outer Space Affairs) die dag aangeduid als de internationale ruimtevaartdag.

Voor die feestelijke herdenkingsdag hebben 57 ruimtevaarders uit 20 landen hun wensen uitgedrukt voor de volgende generaties. "De verdere verkenning van het zonnestelsel samen met alle gemeenschappen van de aarde ten behoeve van iedereen is onze bijdrage tot de mensheid", schrijft Frank De Winne (kleine foto) onder meer.

De wensen van de overige ruimtevaarders vindt u hier.