"Salamander" eerste Vlaamse fictiereeks op Netflix

De Amerikaanse streamingdienst Netflix heeft de rechten op de fictiereeks "Salamander" gekocht. Het zal de eerste Vlaamse fictiereeks op Netflix zijn. "Salamander" was op Eén te zien, maar is inmiddels aan een dertigtal landen verkocht.
© vrt Lies Willaert

In februari was de reeks op BBC4 te zien. "De reeks deed het echt schitterend op BBC4 en krijgt waarschijnlijk ook een Engelstalige remake", zegt Jan Theys van productiehuis Skyline Entertainment in de krant De Tijd.

"Nu verwachten we opnieuw een sneeuwbaleffect - zij het niet per se van traditionele omroepen", voegt hij er in De Standaard aan toe. "De verkoop aan Netflix geeft meer credibility aan de reeks."

Netflix zal de originele Vlaamse versie aanbieden, met ondertitels in het Engels. Wanneer de reeks in de VS beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Netflix biedt films en series online aan voor een vast bedrag per maand.

"Salamander" werd op Eén uitgezonden en lokte veel kijkers. In de reeks wordt de doos van Pandora geopend wanneer in een private bank de 66 kluizen van een kransje figuren uit de hoogste Belgische echelons gekraakt worden. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Bouw, Filip Peeters en Jo De Meyere.