"Wij zijn blijkbaar interessant genoeg om de pijlen op te richten"

Na een woelige week, met een N-VA die scherp naar de liberalen uithaalde, houdt Open VLD haar congres in Gent. "Maar ik voel me niet opgejaagd door de N-VA", zegt Rutten. "Met dit congres komen we op snelheid. Ik raak de adrenaline niet meer kwijt tot 25 mei."
Bart Tommelein (l), Gwendolyn Rutten (m) en Annemie Turtelboom (r)

"Vlaanderen vleugels geven", met die slogan willen de liberalen zich vandaag en morgen stevig in de markt zetten, en zichzelf én de kiezers enthousiasmeren. De partijmilitanten oppeppen kan geen kwaad, na de heisa over Open VLD'er Karel De Gucht en met een N-VA die met geregelde uithalen de blauwe kiezers probeert af te snoepen.

Aan de kwestie-De Gucht maakt Rutten in een interview in Het Laatste Nieuws weinig woorden vuil, al kan ze het niet laten om kritiek te uiten over de staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A), die in deze zaak een onderzoek heeft gevraagd. "Dat is helemaal voor de rekening van de staatssecretaris en dat zegt meer over hem dan over de grond van de zaak", klinkt het resoluut.

Ook de N-VA boezemt Rutten geen angst in. "Ik voel me niet opgejaagd door de N-VA, nee. Als ze liever over ons praten dan over zichzelf, is dat hun keuze", klinkt het laconiek. "Maar blijkbaar zijn wij interessant genoeg om de pijlen op te richten. Wij hebben met Maggie ook de populairste politica van Vlaanderen, dan pak je veel wind."

Maar Rutten wil nu vooral focussen op het congres en het eigen programma. "Met dit congres komen we op snelheid. Ik raak de adrenaline niet meer kwijt", klinkt het optimistisch. "En de slogan 'Vlaanderen vleugels geven' toont de vaste overtuiging van mij en mijn partij dat wij er de komende jaren op vooruit kunnen gaan als maatschappij."

De partij heeft volgens Rutten dan ook alle troeven in handen: "We zijn sexy genoeg. En we hebben én een goed programma én de beste mensen als Maggie De Block, Annemie Turtelboom, Alexander De Croo... Zelfs als men bij ons komt shoppen: de allerbesten houden we gewoon zelf."

lees ook

    Meest gelezen