Carrière "te knappe man" zit in de lift

Midden april vorig jaar werden drie mannen Saudie-Arabië uitgezet, omdat ze "te knap" waren. Het bericht werd wereldnieuws en media gingen naarstig op zoek naar zoveel schoonheid. Uiteindelijk wist de lifestylewebsite Jezebel een van hen te traceren. De foto’s van Omar Borkan Al Gala deden menig vrouwenhart sneller kloppen en zijn carrière nam een gigantische sprong voorwaarts, zo blijkt 1 jaar later.

Dat het verhaal verzonnen was, daar maalde nadien niemand nog om. Al Gala was volgens een plaatselijke politiebaas wel degelijk ondervraagd geweest tijdens een cultureel evenement, maar enkel omdat hij zich in een zone bevond waar hij geen toelating voor had en omdat hij ongepast danste. Maar meer dan dat was er niet gebeurd. Hem was zelfs niet gevraagd het evenement te verlaten. Zo wist de nieuwssite Islawmix te achterhalen.

Al Gala zelf hield een tijdlang de lippen stijf op elkaar. Toch liet hij uiteindelijk weten dat hij "de verkeerde man op de verkeerde plaats was". Meer woorden maakte hij er niet aan vuil, want intussen was zijn ster rijzende.

Magazines vroegen hem voor fotoshoots, modeontwerpers wilden hem op de catwalk, tv-interviews, gillende fans waar hij arriveerde -In Tokyo zouden 20.000 fans hem hebben staan opwachten-, verrassingsoptredens op feestjes, zelfs T-shirts met zijn gezicht ("Pushing the boundaries of fashion with no borders"). Al Gala wist zijn populariteit met glans te verzilveren, niet in het minst door zijn eigen "World Wide Tour".

Die tournee bracht hem onder meer naar Mexico, Chili, Vietnam, Groot-Brittannië en Canada, naar waar hij verhuisde. In Saudi-Arabië werkte hij dan weer aan een filmcarrière.

Zijn Facebookpagina klokt tegenwoordig af op bijna twee miljoen fans. Op Twitter heeft hij ruim 61.000 volgers, op Instagram bijna een half miljoen. "Er wordt voortdurend met spanning uitgekeken naar wat ik allemaal doe. Ik hoef mijn foto’s nog maar te publiceren, of dertig minuten later vind je ze overal op het internet", aldus de 23-jarige Al Gala aan Yahoo News.

Opvallend is ook dat mooie en vooral dure sportwagens nooit ver weg zijn, waar hij verschijnt.

lees ook