Minstens twaalf doden bij twee aanslagen in India

In India zijn bij twee aanslagen opnieuw minstens twaalf doden gevallen. Bij de slachtoffers zijn verantwoordelijken van stembureaus. Beide incidenten gebeurden in de centrale staat Chhattisgarh. Wellicht zitten maoïstische rebellen achter de aanslagen.

Bij de eerste aanval in het district Bijapur kwamen minstens zeven verkiezingsmedewerkers om nadat opstandelingen hun bus hadden opgeblazen met een landmijn. Vier andere mensen raakten daarbij gewond. Een halfuur later, bij een gelijkaardige aanval op een ziekenhuiswagen in Jagdalpur, werden vijf agenten gedood. Er vielen vier gewonden.

Maoïstische rebellen hebben de afgelopen decennia al meerdere aanslagen gepleegd in hun campagne om de armen een groter deel van de natuurlijke rijkdommen van het land te laten krijgen.

In India zijn er sinds begin deze week verkiezingen. Er kwamen tot nu toe al 19 mensen om het leven, voornamelijk veiligheidsmensen. De verkiezingen lopen nog tot 12 mei. Meer dan 814 miljoen Indiërs trekken naar de stembus.