Ouders willen dat buitenlandse experts onderzoek Sierre voortzetten

Een tiental ouders van kinderen die omkwamen bij de busramp in Sierre, in Zwitserland, hebben experts uit Nederland en Amerika ingeschakeld. De ouders willen dat zij de oorzaak van de ramp voort onderzoeken.

De ouders zijn het er niet mee eens dat de Zwitserse procureur het onderzoek zo goed als afgesloten beschouwt en doen daarom een beroep op een buitenlands forensisch onderzoeksbureau. Ze willen vooral dat de experts nagaan of het gedrag van de buschauffeur beïnvloed is door de medicatie die hij nam.

In februari vroegen ze daarom al om een bijkomend onderzoek naar de tweede gsm van de chauffeur. De Zwitserse procureur moet wel toestemming geven om een DNA-staal af te staan.

De weduwe van de buschauffeur betreurt de nieuwe wending in het onderzoek naar de oorzaak van de ramp. "Sommigen kunnen zich duidelijk niet neerleggen bij het feit dat ongelukken gebeuren", zegt de vrouw. Ze vindt het erg dat haar man wordt geviseerd en dat de wonde elke keer opnieuw wordt opengereten.

Ook spreekt de weduwe van een "kaakslag voor de Zwitserse onderzoekers die steeds hun best hebben gedaan om snel en accuraat te werken en wier deskundigheid nu blijkbaar in vraag wordt gesteld".

Bij het busongeluk in Sierre kwamen 28 mensen om het leven, onder wie 22 kinderen uit Heverlee en Lommel.