Pakistaanse peuter gaat vrijuit voor moordpoging

Een van moordpoging verdachte Pakistaanse peuter kan opgelucht ademhalen. De politie heeft de aanklacht tegen hem ingetrokken. Dat heeft de advocaat van de familie gezegd.

De zaak houdt verband met een aanval op een politieploeg in februari. De agenten waren een sloppenwijk ingetrokken om de stroom af te sluiten bij mensen die hun rekeningen niet hadden betaald. Een dertigtal mannen, onder wie de vader van de jongen, werden toen opgepakt. De peuter werd er mee van beschuldigd dat hij de politie had aangevallen.

Vorige week was op televisiebeelden te zien hoe het kind voor de rechtbank verscheen en hoe hij wenend in de armen van zijn familie zat toen rechtbankmedewerkers vingerafdrukken van hem namen (foto boven). De zaak leidde tot een golf van protest in Pakistan.

De politie heeft de aanklacht tegen de peuter nu laten vallen, het kereltje gaat dus vrijuit. Zijn advocaat deed ook zijn beklag bij de rechter, waarbij hij zich afvroeg hoe het mogelijk is dat een peuter kon terechtkomen in een onderzoek naar een moordpoging. Volgens een politiewoordvoerder ging het om een vergissing en is de betrokken agent geschorst.